Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar

Schaakgrootmeesters voetballen bij Telstar
Foto RTV Seaport/PR

Op woensdag 15 januari vindt bij Telstar om 14.30 uur een bijzondere voetbalwedstrijd plaats. Dan betreden namelijk schaakgrootmeesters van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers het veld om samen met spelers uit de selectie van Telstar een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Het karakter mag dan vriendschappelijk zijn, maar het zal er ongetwijfeld fel aan toegaan, gegeven de gedrevenheid die topsporters als wereldkampioen Magnus Carlsen kenmerkt. De aanvoerders van de twee teams zijn Magnus Carlsen en Loek van Wely, schaakgrootmeester en Eerste Kamerlid.

Belangstellenden kunnen gratis op de tribune plaatsnemen. De grootmeesters spelen tweemaal 30 minuten en nemen in de rust een kijkje bij de simultaanwedstrijd voor basisscholen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt.

De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 tot en met 26 januari 2020. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.