Telstar begint kalenderjaar met zege

Telstar begint kalenderjaar met zege
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft vrijdagavond in eigen huis gewonnen van FC Eindhoven. De ploeg van Andries Jonker kwam vroeg op voorsprong en gaf deze in de resterende negentig minuten niet meer uit handen: 2-0.

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg of de eerste Telstar-treffer van 2020 was al een feit. Elayis Tavsan bekroonde een knappe individuele actie met een doelpunt in de verre hoek: 1-0. De Eindhovenaren mochten blij zijn dat zij niet binnen de kortste keren ook al een tweede tegengoal moesten incasseren, want kort na de treffer van Tavsan was ook zijn collega-spits Reda Kharchouch dicht bij een doelpunt. Eindhoven-doelman Ruud Swinkels voorkwam met een redding een vroege 2-0 voor de Velsenaren.

Het was Telstar dat de wedstrijd domineerde en de ploeg van Jonker kreeg in het vervolg van de eerste helft dan ook kansen om de voorsprong uit te bouwen. Anthony Berenstein knalde een vrije trap van 25 meter op de lat, waarna Kharchouch voorlangs schoot. Desondanks haalde de ploeg uit Velsen-Zuid opgelucht adem dat het in de slotfase van de eerste helft niet tegen een gelijkmaker aanliep. Sven van der Maaten en Berenstein (op de lijn) zorgden er echter voor dat de poging van Samy Bourard niet werd gepromoveerd tot doelpunt.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Kharchouch wist dan toch de 2-0 achter doelman Swinkels te werken. De topschutter van Telstar werkte zich los van zijn tegenstander en zette de marge met zijn veertiende treffer van het seizoen op twee doelpunten in het voordeel van de Noord-Hollanders. De ploeg van Jonker zat op rozen en kreeg voldoende kansen om ook de derde treffer te maken. Een bal van Tavsan belandde op de paal, een poging van Kharchouch werd van de lijn gehaald en een kopbal van Shayne Pattynama werd gered door Swinkels. Een derde doelpunt kwam er niet meer, maar desondanks wist Telstar met een overtuigende 2-0 zege de eerste drie punten van 2020 binnen te halen.

Tekst: NHnieuws.nl