Aleksey Ishchanka speelt Schumann

Aleksey Ishchanka speelt Schumann
© RTV Seaport / PR

Met de pianist Aleksey Ishchanka maakte ‘t Mosterdzaadje vorig jaar kennis. Dat was een groot succes en op veler verzoek is hij terug. Op zondag 12 januari om 15.00 uur wijdt deze in Parijs wonende, maar in Kalingrad  geboren pianist zijn hele programma aan Schumann.

Uitgevoerd worden  de  Arabeske, Etude en Variaties op een thema van Beethoven, de romantische Fantasie en de vinger-brekende Toccata. Schumann zelf was oneindig verrast toen hij ervan overtuigd werd  het moeilijkste werk ooit voor de piano te hebben geschreven.

Aleksey Ishchanka, winnaar van vele internationale competities is behalve concertpianist ook docent. In kamermuziek heeft hij een rijke ervaring. Zijn optredens zijn in Frankrijk, Europa en post-Sovjetlanden.