Tata Steel Chess Tournament 2020 geopend

Tata Steel Chess Tournament 2020 geopend
© RTV Seaport / PR

Vrijdag is bij Tata Steel de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament van start gegaan. Het sterke deelnemersveld, bestaande uit een mix van top tien spelers en jong talent, staat garant voor twee weken vol spannende en verrassende partijen.

Wereldkampioen Magnus Carlsen treft onder meer voormalig wereldkampioen Vishwanathan Anand  Fabiano Caruana (de huidige nummer twee van de wereld), Nederlander Anish Giri en het jonge supertalent uit Iran, Alireza Firouzja (16). De meest opvallende uitkomst voor de loting van vandaag is dat Anish Giri het gelijk moet opnemen tegen wereldkampioen Magnus Carlsen.

De 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 10 tot en met 26 januari. De grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.