vocaal ensemble Maat6 in ’t Mosterdzaadje

vocaal ensemble Maat6 in ’t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Ruim twintig jaar geleden maakte vocaal ensemble Maat6 in ‘t Mosterdzaadje hun debuut. Op vrijdag 10 januari om 20.00 uur staan ze er weer. De wat ouder geworden baldadige jongens die trefzeker en aanstekelijk a capella muziek zingen, soms afgewisseld met begeleiding van piano of gitaren.

Hun laatste show HopOnHopOff is in een Ierse bus ontstaan en biedt een persoonlijke selectie uit hun hele oeuvre. Ze brengen niet alledaagse bewerkingen gemaakt van bekende popsongs uit de zestiger jaren of iets later, smartlappen of gewoon een mooi lied. Hun samenzang is met een kwinkslag, feestelijk, ingetogen en stil.

Maat6 bestaat uit de broers Harry en René van der Burg, Nardi en Arjan Odijk, Marcel Hanssen en Olivier van Oort. De muzikale coach is Arno Hillege.