Frank Dales ziet bedreigingen en kansen voor Velsen

Frank Dales ziet bedreigingen en kansen voor Velsen
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Burgemeester Dales maakt zich zorgen om de veiligheid in Velsen. ,,Het aantal politiemensen dat in onze regio kan worden ingezet is al laag en ze worden ook nog eens in toenemende mate ingezet voor landelijke taken”, zei hij dinsdag in zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Het tekort aan inzetbare agenten wordt hierdoor onaanvaardbaar.”

Onder het motto ‘Velsen komt naar u toe’ was de traditionele nieuwjaarsreceptie dit jaar niet in de Burgerzaal, maar in buurtcentrum De Stek in Velsen-Noord. Dales wil de inwoners nog meer opzoeken en weten wat hen bezig houdt. “Daarom gaan we ook in gesprek met beheerders van Facebookpagina’s zoals ‘Je bent Velsen-Noorder als…’ Bedenk wel dat de overheid niet alles kan oplossen. Dat moeten we samen doen.”

Frank Dales ging ook in op de rol van zijn gemeente in de regio. ,,Daarin moeten we lef en durf tonen, Velsen verdient het.” Hij wees daarbij nadrukkelijk op de kansen die er liggen in het Noordzeekanaalgebied. ,,Deze corridor met zijn havens en industrie is van cruciaal belang voor de economie.” Om er aan toe te voegen dat hij zich zorgen maakt om het door Tata Steel aangekondigde massaontslag.

Zie voor een uitgebreider verslag www.rtvseaport.nl