Drie kunstenaars exposeren in Oud-Velsen

Drie kunstenaars exposeren in Oud-Velsen

‘Herinnering aan de toekomst, gedrieën vanuit het donker naar het licht.’ Zo heet de expositie van drie kunstenaars, die vanaf zondag 12 januari tot en met zondag 9 februari is te zien in het Raadhuis van de Kunst in Velsen-Zuid.

Samen willen zij de donkere dagen van januari doorkomen en tegelijkertijd gebruik maken van de vroeg invallende duisternis. Ronald Mattern maakt van hout, draad, beton en LED-lampjes installaties, die tot leven komen als het donker wordt.

Alex Reznikova-Uijtendaal heeft zich tijdens haar kunstopleiding in Rusland gespecialiseerd in glas-in-lood. Toch ging ze aan de slag als schilder, onder andere van iconen. Na haar verhuizing naar Santpoort klopte ze aan bij Lichtspel Glas-in-Lood. Daar combineert zij haar creativiteit met haar oorspronkelijke vak.

Tania Engelchor schuimt Europa af op zoek naar posters. Haar atelier in IJmuiden ligt bezaaid met aan flarden gescheurde affiches, die ze, al dan niet vergroot, verwerkt in intrigerende collages. Die zijn gewild, net als haar abstracte schilderijen.

Zondag om 17 uur opent de expositie met een optreden van trio Stelder en de Noord. Daarna is de expositie tot en met 9 februari van vrijdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur gratis toegankelijk in de Torenstraat 7 in het oude dorp in Velsen-Zuid.