Bedrag van Odd Fellows voor Wopsie Topsie

Bedrag van Odd Fellows voor Wopsie Topsie
Foto RTV Seaport/PR

De loges de Duinroos en IJmond van de Odd Fellows hebben een bedrag ad € 3.750 beschikbaar gesteld aan het kinderkamp Wopsie Topsie. Het bedrag werd zaterdag 4 januari j.l. symbolisch overhandigd aan een delegatie van Wopsie Topsie, die dankbaar en verrast het bedrag aanvaardde voor de aanschaf van nieuwe tenten en campingspullen.

Het Wopsie Topsie kinderkamp, een onderdeel van de Sportbond IJmuiden, bestaat ruim 60 jaar en is bekend bij jong en oud in de regio. Tijdens het Pinksterweekend staan de tenten ook in 2020 weer klaar voor een kamp voor kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. De organisatie is in handen van de Jeugd en Kampeercommissie van de Sportbond IJmuiden, aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS)

Het eerste Wopsie Topsie kamp werd gehouden in de zomer van 1957 toen nog onder de naam ‘Sportbond Kamp’ met als uitgangspunt het organiseren van betaalbare kinderkampen.