Nieuw bestemming voor Nijntje palen

Nieuw bestemming voor Nijntje palen
foto: gemeente Velsen

Afgelopen week zijn de Nijntje palen vervoert naar hun nieuwe bestemming. De Nijntje palen stonden op het strand van IJmuiden en werden gebruikt als herkenningspunt voor kinderen die op strand zoek waren of hun ouders of begeleiders niet terug konden vinden. De palen mochten niet langer op het strand worden gebruikt.

Er is 1 paal naar de waterscouting Michiel Adriaanszoons , 1 naar Camping de Duindoorn en 7 naar het recreatieschap Spaarnwoude voor o.a. bij het strandje van de Westbroekplas in Velserbroek.

Er waren veel aanmeldingen van zowel binnen als buiten de gemeente voor een nieuwe bestemming voor de Nijntjepalen.

De Stichting Mercis, die de rechten van Dick Bruna (de bedenker van Nijntje) beheert heeft meegeholpen om de verschillende verzoeken te beoordelen. Voor scholen en kinderdagverblijven is er namelijk een programma “leer in het verkeer” wat gebruik maakt van afbeeldingen van Nijntje. Daardoor vielen deze locaties af.