Hulp voor gevlucht Syrisch gezin

Hulp voor gevlucht Syrisch gezin
PR foto Telstar

Inmiddels een eindejaarstraditie bij Telstar is de komst van een gezin wat een extra steun in de rug goed kan gebruiken. Elk jaar maken Van der Valk Taxiservice, de Jutter & de Hofgeest en de club zich hard om een gezin een onvergetelijke middag of avond te bezorgen.

Afgelopen zondag was de familie Halak te gast bij de wedstrijd Telstar-Jong AZ. Een Syrisch gezin wat alles heeft moeten achterlaten om een nieuw bestaan op te bouwen. Na drie AZC’s kwamen zij een aantal maanden geleden in IJmuiden terecht. Zij genoten zichtbaar van alles wat de Witte Leeuwen zo mooi maakt: op de foto met de spelers, een spannende wedstrijd en na afloop het shirt van de Man of the Match Frank Korpershoek.

Het grootste cadeau was echter het contact dat werd gelegd. De vader van het gezin is lasser van beroep en hard op zoek naar een baan. In de businessclub van Telstar is dat zo geregeld. Henk van der Valk sprak Leen Veldman aan. Het gevolg: de heer Halak kon maandag al op gesprek bij Veldman Machinefabriek en liep daar naar buiten met een nieuwe baan!