Telstar met enige moeite langs Jong-AZ

Telstar met enige moeite langs Jong-AZ
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

Telstar heeft 2019 en de eerste helft van het seizoen afgesloten met een 3-1 overwinning op Jong AZ. Daarmee behouden de Witte Leeuwen de tiende plaats en zicht op een plek in de nacompetitie.

Hoewel Telstar een duidelijk overwicht en de meeste kansen had, speelde de ploeg ook wat slordig. Het was zeker niet zo sprankelend als afgelopen woensdag in de nipt verloren bekerderby tegen Ajax.

De ambiance was er dan ook niet naar. Het stadion zat best aardig vol, maar de tijdelijke noordtribune was nu leeg. Het leek alsof de thuisclub zichzelf op gang moest helpen. Dat gebeurde in de 18e minuut: na twee grote kansen op rij was het raak, al kwam de 1-0 tot stand door een eigen kop-doelpunt van Jacobs.

Direct na rust viel keeper Sven van der Maaten na een ongelukkige botsing geblesseerd uit. Het betekende het debuut voor derde keeper Abdel El Ouazzane. Die kreeg vrijwel niets te doen, maar in de 63e minuut toch een treffer om zijn oren. De 1-1 van Reijnders kwam uit de enige echte kans die Jong AZ kreeg.

Geen minuut later stond het alweer 2-1 door jeugdinternational Elayis Tavsan. Er kwamen meer grote kansen voor Telstar, maar het duurde tot de zeven minuten extra tijd voordat topscoorder Reda Kharchouch zijn 13e doelpunt maakte. Hij schoof de bal beheerst in het doel, dat AZ-keeper Schendelaar had verlaten in een ultieme poging om de 2-2 te maken.