Het kerstgevoel met The Little Christmas Show

Het kerstgevoel met The Little Christmas Show
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Vanaf het eerste nummer van de show wordt al duidelijk wat het publiek deze middag kan verwachten. Nikita Zonneveld (16) zet de grootste Kersthit uit 1984 van de groep ​Wham neer in een compleet nieuw jasje. Last Christmas maar in de uitvoering van Gwen Stefani die onlangs een modern kerstalbum uitbracht waarvan nog meer nummers voorbij zouden komen.

Nikita komt later in de show nog terug in een prachtig duet met Wouter Wensink (23) met het nummer Angels heard on High. Daarna volgen nog 14 vocalisten jong en oud elkaar op die zowel solo maar ook in duet moderne vertolkingen doen van o.a. Santa Clause is coming to Town, Silent Night, Why couldn’t it be Christmas, Santa Baby en nog veel meer.

Presentator en Youtube-ster Sean Demmers praat de show naadloos aan elkaar en krijgt de lachers op zijn hand hier en daar een gevatte grap of anekdote.

Naast de vocale hoogstandjes is er ook ruimte voor spectaculaire choreografieën van de dansleerlingen van Danceworks Velsen.
Deze combinatie van zang, dans en het sferische kerstdecor op het podium zijn de finishing touches die de show compleet maken.
The Little Christmas Show is het absolute kerstgevoel en is het intussen uitgegroeid tot een mooie kersttraditie in de IJmond.

Dan volgt er vlak voor het einde nog een kleine verrassing.
Rabobank reikt een cheque van maar liefst €1000,- uit aan de nieuwe Stichting Muziek en Meer in de IJmond.

Deze stichting zet zich in om structureel leuke, kwalitatieve en vernieuwende muziek- en cultuurprojecten te organiseren binnen de IJmond. Deze laagdrempelig en toereikend te maken voor o.a. de lagere inkomens. Om jong & oud talent een podium te bieden. Maar ook als platform om nieuwe verbindingen en samenwerkingen tot stand te laten komen. The Little Christmas Show is hiervan het perfecte voorbeeld want bestaat uit een samenwerking tussen AHA-Productions, Muziekles IJmuiden, Danceworks en Zangschool Velsen.

Maar ook het aankomende Project Queen, de opvolger van het succesvolle Project The Wall kreeg lovende woorden van de Rabobank.