Laat feestdagen niet door inbrekers bederven

Laat feestdagen niet door inbrekers bederven
© Politie Nederland

Tijdens de feestdagen is er 70% hogere kans dat er wordt ingebroken. Het zijn de piekdagen voor het inbrekersgilde. Tref daarom de juiste maatregelen. ‘Deuren goed op slot doen en een bewoonde indruk achterlaten: dat zou iedereen sowieso moeten doen”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken.

Ongeveer de helft van de Nederlanders is tijdens de feestdagen op vakantie of op visite bij vrienden of familie en daarom een of meerdere dagen niet thuis. Het is dan ook niet gek dat de piek van alle inbraken in de periode tussen Kerstmis en Oud & Nieuw valt. Volgens cijfers van de politie slaan inbrekers vooral toe in de avonduren tussen 17.00 en 21.00 uur.

Extra hulp bieden de inbraakpreventietips onder het kopje “beveilig uw huis” op de website van de stichting: www.inbraakmislukt.nl. Daarmee wordt aan de hand van foto’s en tekeningen eenvoudig aangegeven, hoe je de beveiliging van je huis kunt verbeteren.

https://www.youtube.com/watch?v=ubH8oViMFFk&t=142s