Geen markt, toch kerst in Santpoort

Geen markt, toch kerst in Santpoort
Foto Ton van Steijn / RTV Seaport

Alles wat in Santpoort wordt georganiseerd trekt publiek. En zelfs als het niet door gaat, blijven de mensen komen. Ook al was de kerstmarkt vanwege de weersomstandigheden afgelast, toch was het zondagmiddag druk en gezellig in de Hoofdstraat, Hagelingerweg en op het dorpsplein.

Vanwege de harde wind konden de kramen niet worden opgezet, maar de winkels waren wel open en de kerstman en andere fantasiefiguren liepen vrolijk rond. De organisatie had haar tentjes toch opgezet en schonk daar glühwein en chocomel. Ook het entertainmentprogramma met onder andere zanger Dennis Sintenie in de muziektent werd niet afgelast.

Genoeg reden voor genoeg mensen om toch naar het evenementendorp van Velsen te komen en daar de kerstsfeer op te snuiven. Of om tot ver in de avond het vertier in de cafés en restaurants op te zoeken. ‘We kunnen de kramen volgend jaar wel weglaten’, zie een van de organisatoren gekscherend na afloop. Uiteraard is men dat niet van plan en wordt gehoopt op betere weersomstandigheden in 2020.