Partnership Rabobank IJmond en AYOP

Partnership Rabobank IJmond en AYOP
Foto: Reinder Weidijk

Rabobank IJmond sluit een partnership met Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP). Met een structurele bijdrage uit het Rabo Investeringsfonds draagt Rabobank IJmond bij aan het versterken van de regio Amsterdam IJmuiden en het verduurzamen van bedrijven in deze regio.

Jerry Notenboom, directievoorzitter van Rabobank IJmond: ‘Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met AYOP. Door onze krachten te bundelen en samen te werken met AYOP kunnen wij onze impact vergroten en de verduurzaming en circulariteit in het Noordzeekanaalgebied een impuls geven. Daarom zullen we AYOP de komende drie jaar ondersteunen met een financiële bijdrage’.

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) is een vereniging van bedrijven en overheden in de regio Noordzeekanaalgebied die zich richten op de offshorewinning van olie, gas en windenergie. AYOP promoot de regio nationaal en internationaal als dé regio voor windenergie. ‘AYOP heeft het programma Energy-@-Work opgezet om het aanbod te organiseren rondom de bouw van windparken. Rabobank is een belangrijke partner en kan met haar kennis, netwerk en financiële mogelijkheden een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en uitvoering hiervan,‘ aldus Ron Davio, voorzitter van AYOP.