Telstar vergeet tegen NAC te winnen

Telstar vergeet tegen NAC te winnen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC. In de eerste helft was het spel van de Velsenaren niet best, maar de ploeg van Andries Jonker kwam na rust knap terug en vergat eigenlijk om te winnen van de nummer vier op de ranglijst.

Na zeven minuten kwam de ploeg uit Breda op voorsprong. Huseyin Dogan had geen moeite met de ruimte die Telstar hem bood en scoorde zijn vierde van het seizoen.

Er volgden kansen aan beide kanten. In de 22e minuut was de thuisploeg erg dicht bij de gelijkmaker. Benaissa Benamar legde aan voor een vrije trap, maar krulde de bal net aan de verkeerde kant van de kruising.

In de tweede helft speelde Telstar veel beter. In de 53e minuut kopte Shayne Pattynama op de lat. Zes minuten was de gelijkmaker wel een feit: Marcus McGuane kon zijn mannetje uitkappen en gaf een voorzet die prima werd ingetikt door Elayis Tavşan.

De slotfase verliep rommelig en zenuwachtig. De grootste kansen waren voor de Velsenaren, die de de paal en opnieuw de lat raakten. Het bleef echter gelijk. Telstar staat nu tiende met 25 punten.