Het Belinfante Quartet in ’t Mosterdzaadje

Het Belinfante Quartet in ’t Mosterdzaadje
Foto: Foppe Schut

Op vrijdag 6 december om 20.00 uur treedt Het Belinfante Quartet op in ‘t Mosterdzaadje. Dit jonge, dynamische en spraakmakende strijkkwartet is opgericht in 2016 en speelt in kamermuziekseries door heel Nederland. Dit jaar wonnen zij de Delft Chamber Music Award.

Het Belinfante Quartet (vernoemd naar Frieda Belinfante, celliste en de eerste professionele dirigente in Europa, bestaat uit: Olivia Scheepers en Fiona Robertson – viool, Sophie Vroegop – altviool, Pau Marquès i Oleo – cello.

Uitgevoerd wordt het kwartet uit 1927 van Henriette Bosmans, Schotse volksliederen – uit heimwee naar Schotland gearrangeerd door Fiona Robertson en Robert Schumanns strijkkwartet no 1.

‘t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord is vanaf een half uur voor aanvang geopend.
Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk.