Stadion Telstar uitgebreid voor Ajax

Stadion Telstar uitgebreid voor Ajax
Foto Ton van Steijn / RTV Seaport

De accommodatie van Telstar is al bijna klaar voor het spektakel later deze maand. Speciaal voor de bekerwedstrijd tegen Ajax op 18 december is de capaciteit van het Rabobank IJmond Stadion uitgebreid met 1.600 zitplaatsen. Hiervoor is aan de noordkant een tijdelijke tribune gebouwd, die komende vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC al in gebruik wordt genomen.

Met de extra tribune, die maakt dat het publiek zich net als in oude tijden weer aan alle kanten van het veld bevindt, kan het knusse stadion nu 5.200 toeschouwers herbergen. Dat is nog altijd maar een tiende van de capaciteit van de Johan Cruijff Arena, de thuisbasis van de roemruchte tegenstander in de bekerkraker. De Telstarfans kijken sinds de loting reikhalzend uit naar deze bijzondere ontmoeting, het stadion was in een mum van tijd uitverkocht.

Anderhalf jaar geleden werd er ook een tijdelijke Noordtribune gebouwd: dat was voor de halve finale van de Play-Offs tegen de Graafschap op 10 mei 2018 voor promotie naar de Eredivisie. Helaas verloor Telstar die tweestrijd, waarna de tribune na één wedstrijd alweer kon worden afgebroken. Nu blijft hij in ieder geval staan tot en met de thuiswedstrijd tegen Jong AZ op zondagmiddag 22 december.