Cheque van staatssecretaris voor Techport

Cheque van staatssecretaris voor Techport
PR-foto

 Op maandag 2 december hebben vier Techport-bedrijven uit handen van staatssecretaris Mona Keizer een cheque van 135.000 euro ontvangen. Deze subsidie in het kader van de regeling ‘MKB!dee’ is bedoeld voor projecten van mkb-ondernemers in de regio, gericht op een leven lang ontwikkelen van medewerkers.

Met deze eenmalige landelijke bijdrage kunnen de IJmondse bedrijven GWOC, Microtechniek, Facta en de Learning Engineer samen met Techport IJmond, House of Skills, ROC Nova College en een aantal grote producenten uit de Metropoolregio Amsterdam een Masterclass ‘Smart Maintenance’ oftewel ‘slim onderhoud’ ontwikkelen. Dit is een scholingstraject voor de onderhoudsmonteur van de toekomst, met veel aandacht voor onder andere vaardigheidsontwikkeling, e-learning en informeel leren.

Het slimmer inrichten van onderhoudsprocessen wordt de onderscheidende factor voor de Nederlandse maakindustrie: van planmatig of herstel-onderhoud naar vooruitdenkend slim onderhoud (Smart Maintenance). De onderhoudsmonteur moet zich daarvoor continu ontwikkelen: niet alleen nieuwe vakkennis opdoen, maar vooral anders naar onderhoudsmodellen leren kijken. Data zijn daarbij leidend en mogelijk wordt deze functie daarmee ook voor zij-instromers interessant.