Meld uw vermoeden van drugscrominaliteit

Meld uw vermoeden van drugscrominaliteit
Foto RTV Seaport/PR

Op 4 november 2019 trof de politie naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem in een woning aan de Ratelsstraat in IJmuiden een hennepkwekerij aan. De gemeente tolereert geen productie van en illegale handel in drugs. Burgemeester Dales sluit daarom vandaag de woning waar de hennepkwekerij is aangetroffen voor de duur van twee maanden op grond van artikel 13b Opiumwet. Dat betekent dat tot woensdag 4 februari 2020 om 10:00 uur niemand de woning mag betreden.

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.