Wie worden Velsense sportkampioenen 2019?

Wie worden Velsense sportkampioenen 2019?
© RTV Seaport / PR

De gemeente Velsen vraagt iedereen om kandidaten voor te dragen voor de titel van Velsense Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Talent (tot 18 jaar),  Master (vanaf 40 jaar) en Gehandicapte Sporter van het jaar 2019.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Sportgala op vrijdag 28 februari 2020 in het Thalia Theater in IJmuiden.

Elk jaar kiest de gemeente Velsen haar sportkampioenen en worden andere sporters in het zonnetje gezet. Wie een kandidaat kent, mag hem,  haar of een heel  team voordragen. De prestatie dient behaald te zijn in het kalenderjaar 2019 en de sport moet onderdeel zijn van een sportbond die aangesloten is bij het NOC*NSF. Een deskundige jury bepaalt wie de winnaars zijn.

Je kunt genomineerd worden ….

  1. Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een Nederlands kampioenschap van een toernooi of wedstrijdenreeks.
  2. Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een Europees kampioenschap.
  3. Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een Wereldkampioenschap.
  4. Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een Wereldbekerkampioenschap.
  5. Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een Europacupwedstrijd.
  6. Als je 1e, 2e of 3e bent geworden bij een wedstrijd van vergelijkbaar niveau als de punten onder b) tot en met e).
  7. Als je een individuele sportprijs hebt gewonnen van een officiële sportbond.
  8. Als je een individuele sportprijs hebt gewonnen tijdens een internationaal toernooi.

Naast de genoemde nominaties is er dit jaar een nieuwe categorie, de Sport en Cultuur Impuls verenigingsprijs waarmee een sportvereniging uit Velsen € 500,- kan winnen.  Om voor deze prijs in aanmerking te kunnen komen is men op zoek naar de sportvereniging die dé trots van Velsen in huis hebben; zoals bijvoorbeeld de gezondste kantine , het duurzaamste clubgebouw , de meest actieve leden/vrijwilliger , de beste materiaalman, de leukste trainer of de stoerste terreinman.

Verenigingen sturen voor 31 december een mail naar sportgala@velsen.nl met daarin omschreven wat dé trots van de sportvereniging is.

Nominaties moeten vóór 31 december worden doorgegeven via de aanmeldknop op de website van www.sportgalavelsen.nl  Ook  kunt u de nominaties mailen naar sportgala@velsen.nl  Voor vragen kunt u bellen met Eric Smit, Sportloket Velsen: 06-1512 9401.