Telstar komt tijd tekort tegen Jong Ajax

Telstar komt tijd tekort tegen Jong Ajax
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Het is Telstar net niet gelukt om tenminste één punt te halen in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Tot in de 84e minuut stonden Amsterdammers geflatteerd op een comfortabele 0-3 voorsprong. Totdat de Witte Leeuwen zich oprichtten en tot 2-3 terugkwamen. De slechts drie minuten extra tijd waren echter te kort om alsnog langszij te komen.

‘Als we vijf minuten langer hadden doorgespeeld, was het ons wel gelukt’, aldus trainer Andries Jonker. Inderdaad waren er in de slotfase nog kansen voor zijn team. Maar die waren er ook in het begin. Sterker nog, Telstar had tegen Jong Ajax al binnen een kwartier met 1-0 of 2-0 voor moeten staan. Eerst schoot Charlie Gilmour na een mooie actie van Shayne Pattynama over, daarna kregen Senne Lynen en Reda Kharchouch opgelegde kansen om te scoren.

Aan de andere kant was het eerste gevaar wel direct een doelpunt. Rechtsback Jasper ter Heide kreeg veel ruimte en kon gemakkelijk van afstand schieten. In de tweede helft kwam Ajax met veel fortuin op 0-2. Anthony Berenstein raakte Ajax-spits Lassina Traoré heel licht aan. De scheidsrechter vond het voldoende voor een strafschop. Met de 0-3 van Jurgen Ekkelenkamp leek de wedstrijd in het uitverkochte stadion beslist. Todat Ilias Bronkhorst toesloeg. Direct daarna kwam Telstar op 3-2 door een benutte penalty van Reda Kharchouch. En toen klonk toch te vroeg het eindsignaal.