Raad 28-11 geheel of in samenvatting terugkijken

Raad 28-11 geheel of in samenvatting terugkijken
Foto: RTV Seaport

Het werd weer een lange vergadering met veel (e)moties, donderdag 28 november in de raadzaal van Velsen. RTV Seaport maakte een rechtstreekse uitzending van ruim vier uur, die is terug te zien op raadsplein.tv en onze zender. Wie een samenvatting wil, kan terecht op onze website rtvseaport.nl

Er kwamen veel onderwerpen voorbij, zoals het sluipverkeer in Velsen-Noord, de proef met een blauwe zone in de Kennemerlaan en de onverwachte meerkosten van de re-integratie via IJmond Werkt!

Ook was er aandacht voor het aangekondigde massaontslag bij Tata Steel; de raad nam unaniem een motie aan om het bedrijf en de werknemers te steunen.

Daarnaast ging het onder andere over het afschaffen van de korting op de OZB voor bedrijven en illegale bewoning, met name van kinderen in recreatieparken. Een motie van Forza! om een Nederlandse vlag in de raadzaal op te hangen haalde het niet. Marijke Gemser werd geïnstalleerd als steunfractielid van de PvdA en er kwam nog een reeks moties in stemming die bij de behandeling van de begroting 2020 waren blijven liggen.