Viool-pianoduo in ‘t Mosterdzaadje

Viool-pianoduo in ‘t Mosterdzaadje
© RTV Seaport / PR

Zondag 1 december om 15.00 uur maakt ‘t Mosterdzaadje kennis met twee veelvuldig gelauwerde jonge musici: de violiste Coraline Groen en de pianist Rik Kuppen.

Op het programma staan J.S. Bach (Toccata en Allemande voor piano solo), E.Ysaÿe (Sonate no. 5 voor viool solo) de vioolsonate van Richard Strauss en de beroemde Weense melodieën van F. Kreisler.

Nog net voor Coraline in vaste dienst treedt bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest is ze te beluisteren in de viool solo van Ysaÿe. Rik Kuppen, finalist in the Dutch Classical Talent en Young Pianist Foundation Competition, soleert in een virtuoos werk van Bach. Dit als opmaat voor de grootse sonate voor viool en piano van Richard Strauss. Lyrische melodieën, orkestrale trotsheid, ritmische precisie, zoekende klanken en een spetterende finale. Tot slot Kreisler die het oude Wenen doet herleven.