Telstar lijdt nederlaag tegen Go Ahead

Telstar lijdt nederlaag tegen Go Ahead
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar weet weer wat verliezen is. De ploeg van trainer Andries Jonker verloor in het eigen stadion met 0-2 van Go Ahead Eagles. De Velsenaren startten goed aan het duel, maar de Deventenaren kwamen beter in de wedstrijd en trokken uiteindelijk aan het langste einde.

Telstar kwam goed uit de startblokken en had een overwicht in het eerste halfuur. Afgezien van een pegel van Marcus McGuane, die goed werd gered door Go Ahead-doelman Hobie Verhulst, leidde dit echter niet tot grote kansen. Nadat Reda Kharchouch nog ruim naast kopte, kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd. Richard van der Venne mikte net naast het doel na een mislukt schot van oud-Telstar-speler Elso Brito en doelman Anthony Swolfs redde knap met zijn voet op een poging van Martijn Berden. Nadat Berden ook zijn kopbal gepareerd zag worden door Swolfs, gingen de ploegen rusten met een brilstand.

Go Ahead-trainer Jack de Gier wisselde tweemaal in de rust en dat wierp direct zijn vruchten af. Invaller Adrian Edqvist gaf al snel zijn visitekaartje af met een knappe poging die uiteindelijk naast het doel van Swolfs belandde. Het bleek de laatste waarschuwing voor de Velsenaren, want kort daarna was het alsnog raak voor de bezoekers. De geheel vrijstaande Elmo Lieftink kon simpel binnenkoppen uit een hoekschop van Mael Corboz.

De treffer was een gevolg van een fase waarin Go Ahead Eagles de bovenliggende partij was. Na de openingstreffer kregen de Deventenaren via onder andere Jenthe Mertens en Edqvist mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar zij konden de trekker niet overhalen. Toen de ergste storm was overgewaaid, liet Telstar zich weer enigszins zien. Jonker probeerde via het inbrengen van Glynor Plet en Rashaan Fernandes in aanvallend opzicht nog wat te forceren. Grote mogelijkheden kwamen er echter niet, waarna Go Ahead via invaller Julius Bliek in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog wist te profiteren van de geboden ruimte: 0-2.

Opstelling Telstar: Swolfs; Bronkhorst (Lynen/58), Benamar, Korpershoek, Berenstein, Pattynama (Fernandes/70); Gilmour, Najah, McGuane (Plet/70); Van Doorm, Kharchouch

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Veldmate, Brito; Corboz, Lieftink; Navratil (Edqvist/46), v/d Venne, Berden (Bliek/90); Ngombo (Rabillard/46)

Tekst NHNieuws