Open Dag bedrijfsschool Tata Steel

Open Dag bedrijfsschool Tata Steel
© RTV Seaport / PR

Dinsdag 19 november kunnen jongeren en degenen die een carrièreswitch richting techniek overwegen kennismaken met de bedrijfsschool van Tata Steel. Tijdens de Open Dag staan de deuren van de Academy aan de Rooswijkweg in Velsen-Noord van 15.00 tot 20.30 uur open voor belangstellenden. De opleidingen van Tata Steel staan nadrukkelijk ook open voor zij-instromers.

Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel vertellen over de opleidingen en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. U kunt kennismaken met de nieuwste technologieën waaronder 3D-printen, robotica en virtual reality. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen bij de Technische Dienst of in een van de fabriek.

Tata Steel is een walhalla voor wie zich wil ontwikkelen op het gebied van techniek. De mogelijkheden daartoe zijn legio. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met minimaal een VMBO-kaderdiploma, een (technisch) MBO-2 diploma of een overgangsbewijs Havo3-Havo4. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen een salaris en een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken velen aan. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 91% (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65%).

Aanmelden is niet nodig en wanneer je het terrein op wilt voor een bezoek aan een van de fabrieken, dien je een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. De minimumleeftijd voor een fabrieksbezoek is 14 jaar.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.