Kunstwerk overeind aan de Kanaaldijk

Kunstwerk overeind aan de Kanaaldijk
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Afgelopen dinsdag was het zover. Het beeld van Beeldend kunstenaar Herbert Nouwens werd omhoog gehesen en definitief geplaatst aan de Kanaaldijk in IJmuiden.

Het is een 14 meter hoge sculptuur, die volledig is opgebouwd uit hergebruikte, stalen scheepswanden en stond voorheen bij een Belastingkantoor in Amersfoort. Omdat daar binnenkort woningen worden gebouwd zocht de kunstenaar naar een nieuwe plek en heeft hij het de gemeente Velsen voor 1 euro aangeboden.

De officiƫle onthulling van het kunstwerk vindt in het voorjaar plaats. Voor die tijd wordt het groen rondom het beeld hersteld. Inwoners kunnen binnenkort meedoen aan een prijsvraag voor een naam van het kunstwerk. De prijsvraag wordt door de gemeente uitgeschreven.