Eerste keer bunkeren met LNG in IJmuiden

Eerste keer bunkeren met LNG in IJmuiden
© RTV Seaport / PR

Gemeente Velsen, Omgevingsdienst IJmond, Zeehaven IJmuiden, Titan LNG en Havenbedrijf Amsterdam hebben in een gezamenlijk project het bunkeren, tanken, van LNG in de haven van IJmuiden mogelijk gemaakt. Op vrijdag 1 november werd de eerste bunkering uitgevoerd.

Het kraanschip Werkendam, een schip van Paans Van Oord, werd door Titan LNG volgetankt. Margot Michielse van Omgevingsdienst IJmond coördineerde het project samen met en in opdracht van gemeente Velsen: “Door samen te werken met de verschillende partijen zetten we een grote stap richting een duurzame haven.”

De Werkendam draait geheel op LNG. De tank op het dek kan genoeg LNG opslaan om veertien dagen te varen en te werken zonder bij te hoeven tanken. Vergeleken met diesel stoot LNG 80% minder fijnstof uit en 70% minder stikstof. Ook wordt er 25% CO2 minder uitgestoten.

%d bloggers liken dit: