Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

Strandexcursie Zuidpier IJmuiden
Foto RTV Seaport/PR

Op zaterdag 9 november organiseert het IVN Zuid-Kennemerland een natuurexcursie op het strand van IJmuiden, het breedste strand van Noord-Holland. Hier is dan ook altijd wel iets te zien of te vinden, zeker in de herfst! Bij storm wordt de zeebodem omgewoeld en enkele dagen later is het strand bedekt met dieren die kort daarvoor nog in het zand ingegraven waren. Er spoelen wormen, slakken en kreeftachtigen aan, maar er zullen ook schelpdieren te zien zijn.

Wie eens lekker wilt uitwaaien en interessante dingen te weten wil komen over het strand is van harte welkom. Een leuke activiteit voor jong èn oud.

Deelname is gratis. Warme kleding en goede loopschoenen worden aangeraden. Vooraf aanmelden is gewenst via het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. verzamelen om 11.00 uur bij de jachthaven Seaport Marina IJmuiden eindpunt van bus 382. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur.

Aanmelden en meer informatie via www.np-zuidkennemerland.nl of tel. 023-5411123.