Telstar wint ook van Jong FC Utrecht

De zegereeks van Telstar duurt voort. Na eerdere overwinningen op Almere City FC, Helmond Sport en afgelopen dinsdag op KHFC voor de KNVB-beker, werd vrijdagavond Jong FC Utrecht verslagen. In het Rabobank IJmondstadion werd het 2-0 voor de Witte Leeuwen.

Een overwinning van Telstar was vooraf beslist niet voor de hand liggend, want de Utrechters stonden met een zevende plek drie plaatsen hoger op de ranglijst dan de Velsenaren. Nu staat Telstar zevende en Jong Utrecht negende.

In de eerste helft had de thuisploeg het lastig, Jong Utrecht had veel balbezit en liet Telstar niet in het spel komen. Toch werd het tegen de verhouding in 1-0. Verdediger Benaissa Benamar, een van de uitblinkers van de ploeg van trainer Andries Jonker, kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en besloot op avontuur te gaan. Met een indrukwekkende solo passeerde hij drie verdedigers én keeper De Keijzer.

Jong Utrecht kreeg daarna verschillende kansen op de gelijkmaker. In de tweede helft draaiden de rollen om en was Telstar de bovenliggende partij. De 2-0 kon niet uitblijven en kwam na een vrije trap van Sven van Doorm uit de kluts: Reda Karchouch gaf de bal het laatste zetje. Daarmee scoorde de spits zijn zevende goal in vijf wedstrijden op rij.