Swingend koffieconcert op zondagochtend

Swingend koffieconcert op zondagochtend
PR-foto Soli

Op zondag 3 november staat het achtste koffieconcert van de Velser Gemeenschap in het teken van de swing. De bigband van muziekverening Soli en Seabreeze, de bigband van de IJmuider Harmonie, treden dan achtereenvolgens op in het Soli muziekcentrum aan het Kerkpad 83 (bij NS-station Driehuis). Het concert begint om 11 uur, de entree is gratis.

Bigband Soli is eind 2015 opgericht. Sinds vorig jaar is trombonist Daniël Follmann de dirigent. De vijftien muzikanten vormen een klassieke bigbandsamenstelling met saxofoons, trompetten, trombones en vibrafoon, drums, gitaar en bas. Zij spelen een breed repertoire, variërend van bigbandjazz van Sammy Nestico en George Gershwin tot popnummers van the Stray Cats en New Cool Collective.

Seabreeze bestaat veel langer; dit jaar viert de band maar liefst haar veertigste verjaardag. Seabreeze bestaat uit zeventien gedreven muzikanten en staat onder leiding van componist en dirigent Sebastian Ohm. Samen met zangeres Roos Zoetemeijer vertolkt de band zowel het vroege swingrepertoire van Count Basie en Ella Fitzgerald als uitdagende nieuwe werken.