Telstar loot Ajax voor de beker

Telstar loot Ajax voor de beker
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De tijdelijke tribune aan de noordkant van het Rabobank IJmond stadion kan weer worden opgebouwd. Want Telstar heeft voor de volgende ronde van de KNVB-beker de sterkst mogelijke tegenstander en huidige bekerhouder geloot. In december komt Ajax op bezoek bij de Witte Leeuwen!

Oude tijden herleven op sportpark Schoonenberg in Velsen-Zuid, waar de Amsterdamse topclub tot in 1978 elk jaar op bezoek kwam. In dat jaar degradeerde Telstar uit de eredivisie. Ajax en Telstar speelden in totaal 28 competitieduels tegen elkaar. 21 keer won Ajax, twee keer Telstar en vijf keer werd het een gelijkspel. In het seizoen 1973-1974 won Telstar in eigen huis met 2-1.

Telstar speelde één keer eerder in het bekertoernooi tegen een elftal van Ajax, maar dat was in 2002 het tweede elftal van de Amsterdammers. Toen gingen de Witte Leeuwen in de Arena met 3-0 onderuit.

De bekerwedstrijd en streekderby zal op 17, 18 of 19 december worden gespeeld. Pikant detail: op 29 november speelt Telstar voor de competitie thuis tegen Jong Ajax.

Informatie over de kaartverkoop volgt spoedig. Het heeft geen zin de club daarover te benaderen, meldt Telstar op de website. En op Twitter is te lezen dat alle verloven van de Telstar-medewerkers voor de maand december zijn ingetrokken.