De Schoonheid van de Lange Nieuw

De Schoonheid van de Lange Nieuw
© RTV Seaport / PR

In samenwerking met het ABC Architectuurcentrum Haarlem organiseert het IJmuider Zee- en Havenmuseum op zondag 3 november van 15:00 tot 16:30 uur een themamiddag over Dudok in Velsen en ‘De Schoonheid van de Lange Nieuw’.

Dudokexpert Pieter Rings en stedenbouwkundige van de gemeente Velsen Jacques Warmerdam geven beiden een lezing.  Pieter Rings zal ingaan op de bijzondere kwaliteiten van de plannen van architect Dudok voor de wederopbouw van Velsen. Jacques Warmerdam zal specifiek de plannen van Dudok met de Lange Nieuwstraat toelichten. Ook vertelt hij hoe de Lange Nieuwstraat in de loop van de tijd is veranderd en wat de huidige ambities zijn.

De toegang is gratis na betaling entree van het museum (Museumkaart geldig). Reserveren via de website wordt aanbevolen, want vol is vol. Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.  www.zeehavenmuseum.nl