Lidia Ksiazkiewicz speelt Chopin

Lidia Ksiazkiewicz speelt Chopin
© RTV Seaport / PR

De Pools-Franse  pianiste Lidia Książkiewicz is weer in Nederland. Op zondag 27 oktober om 15.00 uur verzorgt zij in ‘t Mosterdzaadje een pianorecital geheel in het teken van Chopin, waarvan de muziek diep in haar hart is genesteld.

Eerder al wist zij het publiek met haar gevoelig spel diep te raken. Uitgevoerd worden Nocturnes, Ballades, Etudes, een Mazurka en een Polonaise.

Aan de muren van ‘t Mosterdzaadje hangen de schilderijen van haar moeder de Poolse Violetta Ksiazkiewicz. Voor beiden een heel bijzondere gelegenheid in kunst verenigd te zijn.

Lidia Ksiazkiewicz  is als pianiste verbonden aan het  Conservatorium in Straatsburg. Tevens is zij  titulair organiste van de kathedraal van Laon in Frankrijk. Zij werd in 1977 in Poznan geboren en behaalde haar einddiploma’s piano en orgel aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan.