Brexit aan Zee gaat definitief door

Brexit aan Zee gaat definitief door
Foto RTV Seaport/PR

Met het verlenen van de vergunning door de gemeente Beverwijk gaat op 31 oktober het evenement Brexit aan Zee definitief door. Duizenden mensen gaan die middag om 14.00 uur Groot-Brittannië toezwaaien vanaf het strand van Wijk aan Zee.

Het ludieke evenement, dat begon als een grappig bedoeld event op Facebook, vindt plaats op het strand van Wijk aan Zee. De aanleiding was de geplande Brexit van Groot-Brittannië op 31 oktober aanstaande. Inmiddels is het event uitgegroeid tot een serieuze happening.

Het hoogtepunt is het befaamde ‘zwaaimoment’. Dan zwaaien alle bezoekers vanaf het strand naar Groot-Brittannië aan de overkant van de Noordzee. Dit bijzondere moment vindt rond 14:00 uur ‘s middags plaats en wordt vanuit een helikopter gefotografeerd. Op twee podia zijn de hele dag door optredens van Europese bands en bekende Nederlandse artiesten, waaronder de Duitse band Die Musik, ONE, een van de beste U2 tributebands van Europa, zanger Lee Towers en gitarist Ruben Hoeke met zijn band.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. De prijs van een kaartje is € 19,73; een knipoog naar het jaar waarin Groot-Brittannië toetrad tot de Europese Unie. Meer informatie is te vinden op de website www.brexitaanzee.nl.