Telstar wint overtuigend in Helmond

Telstar heeft de weg omhoog weer gevonden. Na de 1-0 van vorige week thuis tegen Almere City FC, werd vrijdagavond opnieuw gewonnen. Op bezoek bij Helmond Sport werd het maar liefst 1-4. Grote man was wederom Reda Kharchouch, die twee keer scoorde en een assist gaf.

Volgens het Eindhovens Dagblad had de thuisploeg de grootste moeite met de bezoekers uit Velsen-Zuid. Vooral Daan Klomp zag er een aantal keer ongelukkig uit. Bij het eerste doelpunt gleed de verdediger uit, waarna Elayis Tavsan de bal op aangeven van Kharchouch eenvoudig kon binnen werken: 0-1.

Bij de 0-2 en 0-3 was de huurling van NAC zijn directe tegenstander Kharchouch twee keer kwijt. Eerst kwam hij te laat toen de aanvaller van Telstar de bal bij de eerste paal knap binnen schoot. Niet veel later verloor hij een kopduel van de sterke spits. Tussendoor had Helmond Sport nog twee grote kansen om te scoren.

Tien minuten na rust werd het toch 0-4, toen Telstar een strafschop kreeg. Doelman Van Gassel stopte het schot van Marcus McGuane in eerste instantie, maar was kansloos bij de rebound.

Helmond Sport kwam nog tot 1-4, maar na afloop nam Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek de drie punten mee naar huis. En bloemen, want hij speelde zijn 350e competitiewedstrijd voor de Witte Leeuwen.