Wereldmuziek van melancholie en levenslust

Wereldmuziek van melancholie en levenslust
© RTV Seaport / PR

Tango’s, oude en nieuwe jazz, Italiaanse filmmuziek, Trio Bartolussi brengt op vrijdag 25 oktober om 20.00 uur veelzijdige wereldmuziek in ‘t Mosterdzaadje.

De musici hebben hun ervaring met compositie, theatermuziek, jazz en dans samengebracht en bewegen in een hecht samenspel tussen melancholie en levenslust. Uitvoerenden zijn: Renate Jörg – zang en accordeon, Bam Commijs – piano en Daniel van Huffelen –contrabas.

Ooit begonnen zij met liedjes uit oude Italiaanse films, inmiddels aangevuld met tango’s van  Piazzolla, bossa nova’s van Ivan Lins, eigen composities en populaire oude en nieuwe Italiaanse liedjes waaronder die van Paolo Conte. Het trio is opgericht in 2012 vanuit de wens om als improviserende musici repertoire te verzamelen dat direct aanspreekt en, geworteld in een lange traditie, toch fris en vernieuwend is.