Waterballet in fietstunnel aangepakt

Waterballet in fietstunnel aangepakt
Foto RTV Seaport / Gertjan Huijbens

De gemeente Velsen gaat de wateroverlast in het fietstunneltje van Santpoort naar Velserbroek onder de N208 bij de Slaperdijk aanpakken. Er komt een gemaaltje dat het water bij hevige regenval moet wegpompen.

Dat is te lezen in een bericht op de Facebookpagina van de gemeente, zo meldt ook onze mediapartner NH Nieuws. Het bericht treedt niet in detail over de oorzaak, maar benadrukt na onderzoek de oplossing voor het probleem met het gemaaltje te hebben gevonden. Waarschijnlijk is het tunneltje het laagste punt in de omgeving waar het water naartoe stroomt en heeft het riool ter plekke te weinig capaciteit om dit te kunnen verwerken.

De oplossing wordt verwelkomd. “Top dat ze er wat aan gaan doen, want je fietst gewoon door een sloot. Niet prettig”, reageert een tunnelgebruiker onder het bericht. Toch lijkt het gros van de tunnelgebruikers een andere maatregel nog meer op prijs te stellen, zoals blijkt uit deze reactie: “wellicht is het dan ook mogelijk om rechts een spiegel te plaatsen zodat men wanneer men het tunneltje uit fietst zicht heeft op het fietsverkeer wat van beide kanten komt.”