Lezing over De ‘Festung IJmuiden’

Lezing over De ‘Festung IJmuiden’
© RTV Seaport / PR
Donderdag 24 oktober geeft Greet Cudovan uit Wijk aan Zee een lezing over De ‘Festung IJmuiden’. De lezing is bij het Historisch Genootschap Beverwijk, Noorderwijkweg 2a (achter Museum Kennemerland) en begint om 20 uur. De entree bedraagt vijf euro.
De Festung IJmuiden was ongeveer 8 bij 8 kilometer en bestreek de plaatsen IJmuiden, Driehuis, Velsen-Noord en Zuid en Wijk aan Zee. Aan de zeezijde werd er gebouwd aan het ’Seefront’, bestaande uit de kustbatterijen: Marine-Flakbatterie Dünenberg, de Seezielbatterie Wijk aan Zee. Bij IJmuiden werden dat Seezielbatterie Heerenduin en de Marine-Flakbatterie Olmen.
Er komen personen aan het woord die hebben ervaren hoe de ‘Festung IJmuiden’ tot stand kwam. Daarover komt onder meer Cees Hilbers aan het woord. Er  wordt een film vertoond en er is een power-point presentatie over de bouw van de Festung.