Telstar wint thuis van Almere City FC

Na drie verliespartijen en een gelijkspel heeft Telstar vrijdag knap gewonnen. Tegen het hoger geklasseerde Almere City FC werd het 1-0.

De Velsenaren versloegen de Almeerders door een fraai doelpunt van Reda Kharchouch, dat hij al na 51 seconden maakte. Na een rush vanaf eigen helft schoot de spits, die vorige week ook al twee keer scoorde, snoeihard raak.

De wedstrijd die volgde was gezapig, al kwam Telstarna rust  meer onder druk te staan en moest keeper Anthony Swolfs, die na afloop werd uitgeroepen tot Man of the Match, zijn ploeg een paar keer met knappe reddingen op de been houden.

Toch waren de grootste kansen voor Telstar, zo schoot Charlie Gilmour in vrije positie over de lat na een overstapje van invaller Glynor Plet. Daardoor bleef het tot het einde, inclusief zes minuten extra speeltijd, spannend.