Waarom groeit de kust bij IJmuiden?

Waarom groeit de kust bij IJmuiden?
Foto RTV Seaport/PR

In het wikkelhuis van #BRAK is op woensdagavond 16 oktober voor inwoners en andere geïnteresseerden de eerste workshop ‘Zandige kusten – teveel zand op het strand?’ Er is namelijk een uniek fenomeen in IJmuiden: de kust groeit aan waar deze op andere plekken in Nederland steeds smaller wordt.

Bekend is dat het strand aangroeit, maar er is nog weinig bekend over de gevolgen van deze aangroei voor bijvoorbeeld de duinen en begroeiing. #BRAK en het Pieter Vermeulen Museum willen hier meer over weten! Samen met inwoners, recreanten en organisaties die werken en wonen in het gebied willen ze dit fenomeen nader onderzoeken in samenwerking met Ecoshape.

In deze eerste workshop gaan de deelnemers in gesprek met Henk Nieboer, expert kust management van Ecoshape en Judith Veenkamp, expert burgerwetenschap van de Waag. Iedere geïnteresseerde is welkom om mee te denken en doen. Meer informatie en aanmelden via brakijmuiden.nl.

#BRAK is het Science Center voor kust & klimaat in IJmuiden. Je vindt het wikkelhuis van #BRAK naast het parkeerterrein van IJmuiden aan Zee.