Pianotrio Panache met weemoed en tango

Pianotrio Panache met weemoed en tango
© RTV Seaport / PR

Het pianotrio Panache heeft op zondag 13 oktober om 15.00 uur een heel mooi programma samengesteld voor in ‘t Mosterdzaadje. Sabine van Lier-viool, Elisabeth Schijns – cello en Marte Gerritsma – piano spelen Rachmaninov Trio Elégiaque , Piazzolla de 4 seizoenen en Shostakovich trio no 1.

Trio Panache neemt u mee in een verhaal vol contrasten en duistere onrust. Zoals in het pianotrio dat Rachmaninov op heel jonge leeftijd schreef in 1892. Trio Elégiaque behoort tot Rachmaninovs meest aangrijpende muziek.

Het trio van Shostakovich is ook een jeugdwerk. Hij was smoorverliefd en de contrasten in tempi, energie, romantische passages en climaxen lijken wel obsessief. Piazzolla geeft een impressie van de vier seizoenen in Buenos Aires.