Regenboogstad Velsen viert Coming Out Day

Regenboogstad Velsen viert Coming Out Day

Aanstaande vrijdag 11 oktober is het in Velsen net als in veel andere gemeentes ‘Coming Out Day’. Dan spreken lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI-ers) openlijk hun seksuele voorkeur uit. Oftewel: dan komen ze uit de kast.

De dag start om 9:00 uur. Burgemeester Dales en wethouder Steijn hijsen samen de regenboogvlag op Plein 45 in IJmuiden, waar eerder al een Regenboogpad is aangelegd.. De burgemeester bezoekt daarna met zijn ‘regenboog ambtsketen’ een basisschool om het verhaal van De Koning en de Koning aan de groepen 1, 2 en 3 voor te lezen. Zijn boodschap: LHBTI-ers maken onderdeel uit van de gemeente, daarom kiezen we ervoor deze dag samen en ‘inclusief” te vieren.

Tussen de middag is er een Regenboogbrunch in de Burgerzaal van het gemeentehuis aan Plein 1945. Daarbij zijn er korte presentaties en infostands van onder andere Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, COC Kennemerland en de Roze Salon. Daarnaast is er een interactieve fototentoonstelling te zien, die wordt georganiseerd door de Respectbeweging. De bijeenkomst is van 12.00 tot 15.00 uur en iedereen is uitgenodigd om vrijblijvend binnen te lopen en mee te doen.

Sinds dit jaar is Velsen een Regenboogstad die zich inzet voor de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI-ers. De Coming Out Day is mede georganiseerd door het Regenboogpanel, dat als actieve denktank door de gemeente in het leven is geroepen.