Recordaantal geslaagden Academy Tata Steel

Recordaantal geslaagden Academy Tata Steel
Foto Tata Steel

Maar liefst 126 leerlingen van de Academy van Tata Steel in IJmuiden hebben vorige week hun landelijk erkend MBO-diploma ontvangen. Het slagingspercentage bedroeg 91%. Dat zijn twee nieuwe records voor de bedrijfsschool van Tata Steel.

Tata Steel is een springplank voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4), verspaning (MBO-3) en elektrotechniek (MBO-4). De twee- en vierjarige opleidingen bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren.

Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen ook een baangarantie. Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool.

Tata Steel is aangesloten bij Techport, die deze week in de sporthal van Beverwijk de Techport Technologieweek organiseert. Deelnemers zijn 800 vmbo, havo en vwo-leerlingen, 2000 leerlingen uit groep 7/8, ouders, docenten, ambtenaren en het bedrijfsleven.