Peter Stam verlaat Velsen Lokaal

Peter Stam verlaat Velsen Lokaal
Peter Stam (midden) voor camera Raadsplein TV

Raadslid Peter Stam uit Velsen-Noord verlaat Velsen Lokaal en gaat als eenmansfractie verder. Hij verschilt van mening met de partij over de herstructurering van de Velsertraverse, waardoor volgens hem zijn dorpsgenoten nog verder geïsoleerd raken.

Voor Stam is het onverteerbaar dat de fractie van Velsen Lokaal en VL-wethouder Bram Diepstraten het plan van de provincie steunen om de belangrijke gelijkvloerse kruising op de grens van Beverwijk en Velsen op termijn te sluiten voor fietsers en voetgangers. Zij dienen dan met een tunnel onder de Velsertraverse door, wat tot sociaal onveilige situaties kan leiden.

Fractievoorzitter Nathanael Korf van Velsen Lokaal geeft aan dat dit het enige punt is waarop zijn fractie en Stam van mening verschillen en dat samenwerking in de toekomst mogelijk blijft. Een terugkeer naar de partij is volgens Korf echter uitgesloten. Peter Stam is al een keer eerder opgestapt en keerde toen na een jaar weer terug. Met zijn vertrek is Velsen Lokaal niet langer de grootste partij, maar met vijf zetels nu net zo groot als D66 Velsen.