Feestelijke opening theaterseizoen Stadsschouwburg

Feestelijke opening theaterseizoen Stadsschouwburg
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

In festivalsfeer opende afgelopen weekend de Stadsschouwburg Velsen het nieuwe seizoen voor jong en oud. Bezoekers namen deel aan de rondleidingen en er was veel interesse voor de tentoonstelling over de geschiedenis van de stadsschouwburg.

Op zondag werd met een hapje en drankje buiten genoten van de verschillende muzikale optredens door Nikita Zonneveld en Robin van Rijswijk, een voorproefje van de voorstelling ‘Reizigersverhalen’ door Joshua Aaron en Bas Phaff, Dennis Camonier samen met Henk Hoekstra, Robin van Rijswijk en zangeres Eva Kallenbach.

De voorstelling ‘Woiski Vs. Woiski’ uitgevoerd door Orkater vormde de aftrap van het nieuwe theaterseizoen en vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski. Max Woiski sr. komt in de jaren dertig als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opent daar nachtclub La Cubana. Hij en zijn zoon Max jr. moeten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Woiski sr. zich met charme en bluf weet aan te passen, komt Woiski jr. in verzet. Ondanks hun moeizame verhouding hebben ze Nederland verrijkt met hun aanstekelijke muziek.