Theaterstuk LUWTE speelt met de wind

Theaterstuk LUWTE speelt met de wind

Hoewel het zaterdagavond 14 september windstil was, speelde de wind een belangrijke rol op het Blokkenterrein in het Havengebied van IJmuiden. Daar werd onder grote belangstelling de voorstelling Luwte opgevoerd door de spelers van Theatermanifestatie IJmond. Na afloop waren de complimenten van de bezoekers niet van de lucht! Van héél bijzonder, indrukwekkend tot fascinerend en te gek.

Is de wind een vriend of een vijand? LUWTE nam de toeschouwers mee naar een plek waar de wind niet kan komen en tot op heden nooit geweest is. Een plek waar een bijzondere gemeenschap woont. Ze waren nomaden, maar vergaten hun oude gebruiken. Op een nacht komt toch de wind. En ook een vreemdeling die over eindeloze mogelijkheden spreekt. Zouden ze blijven of konden ze gaan?

LUWTE, dat vier avonden op rij is uitgevoerd, is gemaakt en uitgevoerd door meer dan honderd professionals en amateurs: spelers, dansers, muzikanten, kunstenaars, decorbouwers en vele vrijwilligers. Het was de tweede productie van de Stichting Theatermanifestatie IJmond die in 2017 met groot succes het stuk SCHEMERING presenteerde in Kasteeltuin Assumburg. Zie hieronder ene foto- en videoverslag.