Zaterdag Italiaanse Mercato in Santpoort

Zaterdag Italiaanse Mercato in Santpoort

Komende zaterdag 7 september is het weer Mercato, de jaarlijkse Italiaanse marktdag in de Hoofdstraat van Santpoort-Noord.

Op het plein aan het begin van de Hoofdstraat staan kramen met Italiaanse delicatessen, olijfolies, broden, pasta’s, tapenades, kazen en ook Italiaanse serviezen en Italiaanse vakanties. Er is een barista, er worden verse pizza’s gebakken, en ambachtelijk Italiaans ijs verhogen de Italiaanse sfeer.

Halverwege de Hoofdstraat bij het kermisterrein komt een ‘man-cave-plein’ met Italiaanse auto’s en scooters, oldtimers, nieuwe bolides én Italiaanse speciaalbieren.De Italiaanse zanger Angelo Indaco zal de sfeer verhogen met zijn Italiaanse repertoire wat hij in de hele straat live te horen zal brengen.

In de straat komen plekken waar selfies kunnen worden gemaakt, onder andere bij een afbeelding van de scheve toren van Pisa. De leukste selfie die wordt gedeeld op Facebook of Instagram wint een prijs. Ook staat er een grote glazen pot met pasta’s voor een prijsvraag en er is een kookwedstrijd.

De organisatie van het Italiaanse evenement ligt bij Bob Molling van Winkeliersvereniging Santpoort-Noord, die samen met Puur Santpoort ook verantwoordelijk is voor vele andere evenementen zoals de jaarlijkse Kerstmarkt.