Opening seizoen door pianist James Lisney

Opening seizoen door pianist James Lisney
© RTV Seaport / PR

Zondag 8 september om 15.00 uur opent, de traditie trouw, de Britse pianist James Lisney het nieuwe concertseizoen in ‘t Mosterdzaadje.

Op zijn programma muziek die hem bijzonder dicht aan het hart ligt, de laatste werken van fascinerende componisten. Haydn (Sonata in C, Hob. XVI 50), Beethoven (Sonata in E, opus 109), Schubert (Impromptu in c, D 899) en Chopin (Nocturnes, opus 62.)

Met dit programma ‘Endgame’ gaat Lisney de grote concertzalen van Europa langs en keert hij ook weer terug naar Mumbai waar hij vorig jaar zijn Schubert serie ten gehore bracht. In de laatste werken is vaak een samenvatting te horen van een hele compositie geschiedenis. Dat betekent niet dat deze muziek een groot tranendal is. Het is niet somber, niet droef. Voor uitvoerenden en publiek blijft deze muziek vol vitaliteit en visie enorm boeien.

%d bloggers liken dit: