Omstreden onderzoek faillissement KCV

Omstreden onderzoek faillissement KCV

De curator die het faillissement van het Kunstencentrum Velsen (KCV) heeft afgehandeld, concludeert in zijn onderzoek dat de gemeente mede schuldig is aan het ter ziele gaan van het KCV. Vorig besloot de gemeenteraad ondanks veel protesten om geen extra financiële steun te verstrekken aan de noodlijdende stichting .

Volgens de curator was het KCV in de problemen gekomen omdat zowel het bestuur van de stichting als de gemeente teveel veranderingen tegelijkertijd hadden ingezet.

Het college vindt het teleurstellend dat tijdens het onderzoek niet met de gemeente is gesproken. ‘Er is geen hoor en wederhoor toegepast. Mogelijk had dit geleid tot andere conclusies en nuances over onze rol’, aldus B&W in een bericht aan de raad. Zo blijven de overwegingen om geen extra financiële steun te geven volgens het college onderbelicht in het onderzoek. De raad nam dit besluit op 12 juli 2018 omdat het onduidelijk bleef of het KCV de cultuureducatie met de extra bijdragen duurzaam kon doorzetten.

Komende donderdag 12 september vergadert de raad over de Cultuurvisie Velsen 2020-2024. Daarin schetst het college de kaders  voor het toekomstig cultuurbeleid, waaronder de cultuureducatie. Raadsplein TV doet via RTV Seaport verslag van deze sessievergadering.

%d bloggers liken dit: